Фірма, рідна партнеру Сашка Януковича, продала порту надкоштовне паливо на 28 мільйонів (додано)
10.01.2013   //  

(Додано повідомлення прес-служби Іллічівського МТП”)

ДП «Іллічівський морський торговельний порт» 26 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Перша Паливна Компанія» на постачання палива на 28,11 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Придбано 1765 тон бензину різних марок, дизпалива, керосину та мазуту з умовою постачання дрібно гуртовими партіями до квітня 2013 року. Якби паливо купували за ринковими цінами, то вартість всієї партії склала б близько 21 млн грн.

З урахуванням цієї закупівлі «Перша паливна компанія» з грудня 2012 року отримала державні підряди на 385,30 млн грн. Нині засновником компанії є донеччанин Всеволод Васильович Момот. Першим засновником було ТОВ «КУААПФ «Альтана інвестмент менеджмент» Анатолія Амеліна, який нині працює головою департаменту в НКБЦФР. «Альтана» і Амелін відомі як співзасновники ТОВ «Столичний стиль» разом з Олександром Януковичем. Також Амелін відомий як партнер нинішнього міністра економічного розвитку Ігоря Прасолова.

Єдиним конкурентом на тендері було ТОВ «Левада-Палас», яке було засновано донеччанином В’ячеславом Ярошенко. Він відомий як один з представників угрупування народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка.

Після опублікування новини прес-служба Іллічівського МТП повідомила «Нашим Грошам», що поставки палива в рамках контракту з «Першою паливною компанією» мають здійснюватись за середньоринковими цінами.

“Конкурсні торги на поставку палива відбулися в листопаді минулого року. Участь у торгах взяли дві українські компанії ТОВ «Перша паливна компанія» та ТОВ «Левада-Палас». Пропозицію «Першої паливної компанії» було визнано більш вигідною з цінової точки зору.

Всі матеріали конкурсної процедури були перевірені відділом операційного аудиту Державної фінансової інспекції. Порушень законодавства України в ході процедури конкурсних торгів не виявлено.

Договір укладено строком на 4 місяці. Ціна угоди – 28,1 млн. грн. За умовами договору, постачання палива буде проводитися щомісячно, за середньоринковими цінами, які існують в конкретний момент закупівлі, на підставі висновків Регіональної торгово-промислової палати Одеської області”, – обіцяє прес-служба Іллічівського МТП.