ДУСя не сказала, чому розірвала «молочну» угоду з фірмою голови ДУСі)))))
08.01.2013   //  

Приємний подарунок під Новий рік зробили чиновники. Почила в бозі оборудка на на будівництво молочної ферми для Державного правління справами. 91 мільйон гривень мала отримати компанія, яку раніше очолював голова ДУС Андрій Кравець.

«ДП «Чайка» і ТОВ «Будівельна компанія «Укрбудінвест» розірвали 28.12.2012 року укладений на підставі проведених відкритих торгів договір про будівництво молочної ферми на 520 дійних корів з вирощуванням нетелів за межами с. Новий Шлях Козелецького району Чернігівської області. Жодних робіт за цією угодою не здійснювалося», – повідомило ДУС.

Тішить джерело інформації – про провал оборудки у президентському відомстві повідомило урядове інформагентство «Укрінформ».

Ми далекі від конспірологічних версій на кшталт помсти Азарова чи Колеснікова (саме на базі «Укрінформу» проводило медіа-кампанії Нацагентсво по Євро-2012) за призначення Арбузова чи Козака.

Вважаємо, що урядові журналісти просто добре зробили свою роботу – надіслали запит до ДУС і опублікували отриману відповідь.

Звісно, дуже цікаво чому ж ДУСя включила «задню». Про це в новині «Укрінформа» є одне речення:

«Водночас у ДУС не вказали, що стало причиною розірвання угоди, і чи вплинули на це рішення якимось чином публікації у ЗМІ».

Те, що публікації могли мати вплив на подальший розвиток подій – не викликає сумнівів.

Ми, звісно, не претендуємо на те, що в Адміністрації президента моніторять наш невеличкий сайт. Тому повідомлення «Наших Грошей» від 21 грудня, навіть передруковане іншими інтернет-ЗМІ, могло просто не потрапити на очі президентських клерків.

Однак 27 грудня стаття зі згадкою про цю аферу вийшла у, здається, найвпливовішому тижневику України – «Дзеркалі тижня». А вже наступного дня, згідно з повідомленням ДУС, тендерна угода була розірвана.

Хоча й цей контекст може бути притягнутим за вуха. Всі журналісти хочуть, аби влада реагувала на публікації, тому ми можемо видавати бажане за дійсне.

Тож можливо, що в президентському таборі і без нас дізнались про цю оборудку, здивувались від її ціни та умов розпилу, і надавали по рукам за несанкціоноване Януковичем самоуправство.

Хоча й це є лише нашим припущенням.

Насправді ми знаємо лише один факт: ДУСя повідомила, що фірма голови ДУСі не отримає 91 мільйон за будівництво ферми для ДУСі. І цей факт є приємним сам по собі, без будь-яких контекстуальних прочитань.

 

Блог від: Юрій Ніколов