«Донбасенерго» замовило «прокладці» вугілля ще на 2,5 мільярди
04.01.2013   //  

ПАТ «Донбасенерго» 26 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Траст інвест» на постачання в 2013 році 2,5 млн тон вугілля на 2,48 млрд грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Вугілля груп А, А1 та П законтрактовано по 990 грн./т. Окрім цього компанія отримає 45,00 млн грн за антрацитвоий шлам.

«Траст інвест» зі статутним капіталом 5 тис грн. було зареєстровано в 2012 році на Дмитра Шклярова в Донецьку за тією ж адресою, що і «Метінвест» Ріната Ахметова. За рік компанія отримала підряди державної енергокомпанії на 5,09 млрд грн.

«Траст Інвест» почало вигравати тендери одночасно з призначенням керівником «Донбасенерго» депутата Донецької міськради від Партії регіонів Едуарда Бондаренка (директор ТОВ «ВТФ «Угольтранс»). До цього «Донбасенерго» більше року не купувало вугілля у структур Ахметова.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Торговий дім «Енерговугілля» Станіслава Нікішина, який раніше очолював ТОВ «Збагачувальна фабрика «Лідієвска» з групи народних депутатів від Партії регіонів Юхима Звягільського та його зятя Володимира Вечерко. Ця компанія минулого року отримала вугільні підряди «Донбасенерго» на 1,68 млрд грн.

Окрім цього «Донбасенерго» в 2012 році угоди з державним «Вугіллям України» на постачання вугілля на загальну суму 3,70 млрд грн.