«Прокладці» накинули ще 70 мільйонів на ділову авіацію в Донецьку
26.12.2012   //  

ДП «Дирекція з капітального будівництва і реконструкції Міжнародного аеропорту «Донецьк» 19 грудня уклала угоду з ТОВ «Донспецмонтаж» на додаткові роботи будівництво центру ділової та адміністративної авіації на території аеропорту вартістю 69,17 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Основний підряд на центр ділової та адміністративної авіації фірма отримала в жовтні минулого року. За  339,12 млн грн. «Донспецмонтаж» повинен був завершити будівництво ще на початку вересня цього року. Тоді торги провели за неконкурентною процедурою «закупівля у одного учасника» через Євро-2012. Чому підрядником обрано саме «Донспецмонтаж», тоді так і не пояснили.

Необхідність тепер виділити на це ж будівництво додаткові кошти пояснюють потребою в додаткових роботах, які не були включені у початковий проект, «але які стали через непередбачувані обставини необхідними для виконання проекту». В чому саме полягають роботи і непередбачувані обставини, що їх спричинили, – не пояснюється, технічне завдання на сайті «ВДЗ» відсутнє. Термін здачі об’єкта відсунули на кінець року.

Донецьке ТОВ «Донспецмонтаж» зі статутним капіталом у розмірі 7400 грн. належить донеччанину Євгену Соколову.

У березні минулого року ця фірма також отримала підряд вартістю 101 млн грн. на будівництво в донецькому аеропорту І черги диспетчерської вежі.

Окрім цих трьох підрядів на Донецький аеропорт «Донспецмонтаж» за останні чотири з половиною роки жодного іншого тендеру у системі держзакупівель не вигравала.