Залізниця купила у лондонців Юри Єнакіївського запчастин на 10 мільйонів
25.12.2012   //  

ДП «Укрзалізничпостач» 17 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Машбудресурс» на придбання запчастин до вантажних вагонів на 10,31 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Придбано замки по 491 грн., замок «держатель» по 264 грн., запобіжники замку по 108 грн., підйомники замку по 96 грн. та валики підйомнику по 264 грн.

Засновником «Машбудресурсу» є ТОВ «Тотал кепітл корпорейшн», яке в свою чергу засновано британською фірмою «Конформіті інвест лімітед». До останнього часу директором «Тотал кепітл корпорейшн» була Яна Курбатова, відома як співробітник управління справами «Укрзалізниці». Також вона очолювала ТОВ СК «Нафтагазстрах». Засновниками страхової фірми є Андрій Остапко та Олександр Козирєв, які фігурували в компаніях з групи народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка, а також австрійська фірма «Магелан лоджістікс гмбх» і лондонська фірма «Копартнер інвест лімітед».

Єдиним конкурентом на тендері було ТОВ «Екотранссістем», яке до останнього часу контролювалось вищевказаною лондонською фірмою «Копартнер інвест лімітед», а зараз її засновником через ланцюжок компаній є донеччанка Анастасія Жалковська.