Міноборони очолив партнер Юрушева з чернівецько-дніпропетровсько-севастопольським резюме
25.12.2012   //  

Новий міністр оборони України Павло Валентинович Лебедєв має значний бізнесовий багаж

Павло Валентинович Лебедєв, досі геть невідомий широкому загалу, очолив Міністерство оборони України. Це відбулось несподівано для багатьох, і мабуть, навіть для нього самого. Якби він був посвячений у довгострокові розклади, то навряд чи заморочувався б з перемогою по мажоритарні. Нехай він і переміг по округу в Севастополі, де від Партії регіонів до парламенту могла пройти б навіть Ганя Герман (аби лише говорила російською). Але все одно який-не-який ресурс та енерговитрати заради мандата Лебедєв поніс. А зараз мусить складати цей мандат.

Звісно, в перші дні по призначенні не варто очікувати якихось радикальних рішень, зміни постачальників. Однак після Нового року це має відбутись. Тож почекаємо, тим більш, що головним менеджером Міноборони став натуральний бізнесмен. Чого наша армія не бачила за всю історію.

Найбільш товстий зв’язок у Павла Лебедєва з Леонидом Юрушевим. Непублічний донецький олігарх з пропискою в Греції, пов’язаний з найтемнішими колами оточення Януковича, рідко з ким світить свою фамілію у якості засновника компанії. З Лебедєвим засвітив – кілька років тому вони на двох володіли ТОВ «Розвиток-21 сторіччя» і зараз Лебедєв почесним президентом «Інтер кар груп» Юрушева.

Географія бізнесових слідів міністра, який народився в Краснодарському краї (Росія), надзвичайно широка.

Служив в армії і був депутатом міськради в Чернівцях (фірми «Уніва», «ЛДК-компані», галантерейна фабрика «Престиж-інтер»).

Також Лебедєв очолював наглядові ради «Дніпровагонмашу» і «Кременчуцького сталеливарного заводу» Юрушева на Дніпропетровщині. Звідси купа дніпропетровських бізнес-партнерів.

Лебедєв також працював директором ще державного заводу «Титан» в Криму. Звідси цілий виводок компаній, зареєстрованих на Людмилу Петрівну Лебедєву, прописану в Севастополі. Ключовим активом виглядає фірма «Парангон», яка вже виступає засновником купи інших фірм.

І ось тепер київський вояж. Немає жодного сумніву, що бізнесмен до мозку кісток зміниться і почне вести себе як державний службовець, якому заборонено заробляти в приватному секторі. Тож з нетерпінням будемо чекати появи нових фірм та прізвищ в такій приємній справі, як освоєння мільярдів Міноборони.

 

Блог від: Юрій Ніколов