Каськів планує зимову Олімпіаду-2022 на землі, яку на Закарпатті зібрали його родичі
25.12.2012   //  

Основним власником ТОВ «Боржава резорт», на землях якої Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва планує звести гірськолижний курорт для Олімпіади-2022, станом на серпень 2012 року був двоюрідний брат Владислава Каськіва – Олександра Матковський. Про це йдеться в матеріалі «Каськів-2022» «Наших Грошей».

ТОВ «Боржава резорт» почала збирати землі на Боржавському хребті кілька років тому, і зараз вона контролює 30 га. Також до складу засновників «Боржави резорт» входило ПП «Карпати інвест» Ганни Чижмарь – матері екс-губернатора Тернопільської області Юрія Чижмаря, близько до Віктора Балоги.

Рідний брат голови Держагенства Олександр Каськіва також є засновником ТОВ «Боржава Скі», яке володіє туристичною базою в селі Пилипець.

Нагадаємо, Україна претендує на право провести зимову Олімпіаду 2022 року. Офіційну заявку на участь в тендері Міжнародного олімпійського комітету требу буде подавати  в 2014 році.

Влада планує проводити олімпійські змагання частково у Львівській області, частково в Закарпатській області. А саме змагання з гірськолижних видів планують в трикутнику між селами Пилипець, Воловець і Гукливе. Землю саме в цьому районі кілька років тому почали збирати фірми, контрольовані сім’єю Каськіва.

Планується, що держава збудує в цьому районі інфраструктуру – дороги, мережі. Приватному інвестору, якого ще офіційно не обирали, дозволять збудувати безпосередньо спортивно-туристичну інфраструктуру – апарт-готелі, шале, розвивати конференц-сервіс. Аби курорт міг діяти не тільки взимку, проектанти мають вивчити «активності які можна проводити весною, влітку та восени (гольф, футбол, гірський велосипед), або ті, які можуть бути цікавими круглий рік (тюбінг)» (все технічне завдання тут).

Раніше Держагенство інвестицій кілька разів замовляло техніко-економічне обґрунтування цього проекту, тричі змінивши виконавця робіт.