«Альткому» підкинули 24 мільйони на донецьку трасу
25.12.2012   //  

Служба автомобільних доріг у Донецькій області в період з 14 по 21 грудня уклало низку угод з ТОВ «Шляхове будівництво «Альтком» на реконструкцію автомобільної дороги Знам’янка – Луганськ – Ізварине на загальну суму  24,49 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про збільшення фінансування реконструкції на трьох відрізках дороги поблизу Горлівки сумарною довжиною 4 км. Наприкінці минулого року «Альтком» отримав на них підряди загальною вартістю 161,142 млн грн. Виділення додаткових 24 млн грн. тепер пояснюють тим, що «в процесі реконструкції  виникли додаткові роботи по заміні непридатного ґрунту земляного полотна, відбулася зміна конструктива дорожнього одягу», а на одній з ділянок ще й додаткові роботи з влаштування водовідводу.

Роботи повинні завершити до кінця грудня.

Власниками «Альткому» називають донецьких бізнесменів Олександра Тисленка та Сергія Павлічева. Неофіційно «Альтком» приписують до сфери впливу Бориса Колеснікова. З моменту призначення Колеснікова віце-прем’єр-міністром з питань Євро-2012 кількість державних замовлень для «Альткому» зросла в декілька разів. За останні  чотири роки фірма отримала підрядів на загальну суму 12,99 млрд грн.