Кіровоградському екс-градоначальнику докинули ще 5 мільйонів на театр. Знов без конкурсу
19.12.2012   //  

Управління капітального будівництва Кіровоградської облдержадміністрації 10 грудня уклало угоду з ТДВ «Інтерресурси» на оздоблювання інтер’єрів театр ім. М.Л. Кропивницького вартістю 4,87 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», що обґрунтовують необхідністю «проведення додаткових будівельних робіт, не включених у початковий проект, але які стали через непередбачувані обставини необхідними для виконання проекту».

В обґрунтуванні не пояснюється, ні в чому полягають ці додаткові роботи, ні які обставини спричинили нагальну необхідність, на яку також посилається замовник. Роботи мають завершити до кінця року.

Перший підряд на реконструкцію театру вартістю 78,71 млн грн. компанія отримала минулого вересня за «закупівлею в одного учасника». Єдиним обґрунтуванням для цього  стало посилання управління ОДА на «високий рівень ґрунтових вод та неможливість виконання робіт у зимовий період». Вибір компанії-підрядника не пояснювався узагалі.

З того часу всі роботи по театру та прилеглій території замовляли саме «Інтерресурсам»: «додаткові роботи» в театрі на  61,54 млн грн., реконструкцію Театральної площі і будівництво індивідуальної котельні через дорогу від театру за 11,40 млн грн.

Загалом «Інтерресурси» отримали на ремонт театру підряди 156,52 млн грн., і всі – без відкритих торгів, по «закупівлі у одного учасника».

Основна частка ТДВ «Інтерресурси» – 96% статутного капіталу – належить колишньому голові міськвиконкому Кіровограду (1986-1989 рр) Миколі Москаленко і його сину Кирилу.