«Медведчуківці» отримали 48 мільйонів на хмельницькі дороги
18.12.2012   //  

Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області 11 грудня за результатами тендеру уклала угоди з ПАТ «Південьзахідшляхбуд» на поточний ремонт автомобільних доріг на загальну суму 48,17 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

За 35,73 млн грн. фірма повинна здійснити поточний ремонт автомобільної дороги державного значення Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знам’янка. На трасі повинні влаштувати нове асфальтобетонне покриття, укріпити узбіччя, встановити дорожню метеостанцію та освітлення на розв’язках і шляхопроводах.

Ще за 12,44 млн грн. мають відремонтувати дорогу державного значення Ярмолинці – Сатанів. Тут мають влаштувати асфальтобетонне покриття й укріпити узбіччя.

На яких ділянках заплановано ремонт, у технічній документації не зазначено. Перша дорога загалом має 140 км в Хмельницькій області, а друга – 45,5 км. Всі роботи мають бути завершені до кінця цього року.

ПАТ «Південьзахідшляхбуд» належить корпорації «Золоті ворота» Сергія Самусєва, який був радником Віктора Медведчука, коли той займав посаду першого заступника голови Верховної Ради в 2000–2001 роках.

Єдиним конкурентом по обох лотах з різницею в 2% було ПП «Аграрна компанія 2004». Власником 98,76% статутного фонду цієї фірми є ТОВ «Група компаній «Вітагро», заснованої в січні цього року народним депутатом Сергій Лабазюком. Лабазюк є членом Народної партії і обирався до ВРУ за 188-м мажоритарним округом (Хмельницьк).