Фірми Юри Єнакіївського самі собі обґрунтували надбавку в 20 мільйонів
18.12.2012   //  

Управління з питань будівництва Луганської міськради 14 грудня уклало угоду з ТОВ «Карпатибудінвест» на розширення полігону твердих побутових відходів у м. Олександрівськ вартістю 19,66 млн гр. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Перший підряд на розширення цього полігону «Карпатибудінвест» отримав у жовтні цього року. Вартість робіт тоді оцінили в 14,50 млн грн. Тепер необхідність збільшення фінансування пояснюють змінами будівельних норм та правил України. Про які саме зміни йдеться – не зазначено, однак в обґрунтуванні пояснюється: «Вивчення ситуації на місцях вказало на  відсутність потужностей (насосна станція, експлуатаційна та технологічна дороги , дамба №2) і спеціально улаштованої ділянки складування ТПВ, що може призвести до забруднення навколишнього середовища та необоротним наслідкам екологічної катастрофи у вигляді попадання фільтрату на земельні ресурси та в підземні води».

Строк виконання робіт при цьому не змінився – полігон має бути готовий до червня 2013.

Засновниками ТОВ «Карпатибудінвест» є ПАТ «ЗНВКІФ «Нові технології» і ТОВ «Фінансова компанія «Лідер» з угрупування народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенко.

Також в обґрунтуванні закупівлі у одного учасника було зазначено, що коригування залишкових обсягів робіт здійснювало ТОВ «Мітталсервіс». Засновником цієї луганської фірми є ПАТ «Юридична фірма «Лекс Плюс». Власниками рівних часток останньої в свою чергу є британська компанія з «Кінс Лімітед» і вище згадувана ТОВ «Фінансова компанія «Лідер».

Нагадаємо, в вересні «Карпатибудінвест» отримало також підряди вартістю 63,21 млн грн. на будівництво полігону побутових відходів біля Запоріжжя і 38,60 млн грн. на полігон в Свердловську Луганської обл. З початку 2010 року фірма виграла тендери на 372,1 млн грн.