«Вугілля України» закредитувалось в «Укрексімі» на 1,6 мільярда, позбавившись російського ярма?
14.12.2012   //  

ДП «Вугілля України» 6 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України» на відкриття двох кредитних ліній у розмірі 0,50 млрд грн. кожна. Про це повідомляється в «Віснику держаних закупівель».

Кредитні лінії на загальну суму 1 млрд грн. відкрито на один рік, вартість обслуговування становитиме 212,50 млн грн., що відповідає 21,25% річних.

Цільовим призначенням кредиту в конкурсній документації вказано «поповнення оборотних коштів позичальника та/або рефінансування діючої кредитної лінії».

Хто ще брав участь в тендері невідомо, оскільки протокол розкриття пропозицій та звіт про проведення торгів на сайті «ВДЗ» не опубліковано.

«Вугілля України» оголосило цей тендер ще в січні 2012 року. Однак впродовж року держпідприємство 28 разів змінювало дату і умови проведення торгів.

За останні п’ять місяців «Вугілля України» уклало з «Укрексімбанком» угоди на відкриття восьми однорічних кредитних ліній на загальну суму 1,60 млрд грн.

У другій половині 2011 року «Вугілля України» брало кредити у «Ощадбанку», а також у російських банків «Альфа-Банк», «Дочірній банк Сбербанку Росії» та «Проінвестабанку».