Басейн «Водник» на Подолі віддали дружині керівника ДУС
14.12.2012   //  

Басейн «Водник» на Подолі передали в оренду фірмі, що належить дружині керівника ДУС Андрієві Кравцю. Про це пише Марія Землянська на сайті бюро журналістських розслідувань «Свідомо».

Київська міська рада 29-го листопада прийняла рішення про передачу ТОВ «Київ-Арт» земельної ділянки 0,41 га у довгострокову оренду на 10 років для реконструкції та обслуговування спортивно-оздоровчого комплексу.

За даними держреєстру підприємців, з 2007-го року «Київ-Арт» займається будівництвом. «Проте популярною стала тільки цього року», пише Землянська. У квітні фірма перемогла на конкурсі від київської адміністрації на будівництво будинку з терасою та стоянкою на Ползунова, 1 у Солом’янському районі. Ціна контракту – 6,67 млн грн. (Від «Наших Грошей» – слідів цього тендеру в «Віснику держзакупівель» немає, рішення було прийнято розпорядженням КМДА).

Серед засновників компанії є Марина Пелих – директор кінотеатру «Зоряний», в якому розміщується один з офісів Партії регіонів. Пелих є дружиною голови Державного управління справами Андрія Кравця.

Співзасновником фірми також раніше був Дмитро Ярич, котрий за даними SMIDA станом на 2011 р. є директором компанії «Укрреставрація». Саме цій компанії Київрада віддала Гостинний двір для «реконструкції» під торгівельно-офісний центр. Окрім цього раніше Ярич працював разом з Пелих юристом у тому ж кінотеатрі «Зоряний».