«Укрпошта» злила 20 мільйонів, щоб до Нового року зробити нову комп’ютерну систему
13.12.2012   //  

Українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» 4 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «МК Інжиніринг» на впровадження єдиної централізованої інтегрованої платформи вартістю 20,00 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Потрібно створити і впровадити програмне забезпечення, яке має об’єднати в єдину систему генеральну дирекцію «Укрпошти» та її обласні філії. Система має вести облік договорів, товарно-матеріальних цінностей, контрагентів, управління бюджетами, системою звітності, платіжними та банківськими операціями (весь перелік вимог до системи тут).

Все це потрібно зробити менше ніж за чотири тижні – до кінця 2012 року.

Раніше «Економічна правда» з посиланням на джерело в Державній податковій службі опублікувала дані, які свідчать, що компанія «МК Інжиніринг» виступала посередницькою структурою при перерахуванні коштів від «Укртрансгазу» на інші компанії, які мали статутний капітал до 1 000 грн.

ТОВ «МК Інжиніринг» почало вигравати тендери в системі «Укртрансгазу» з грудня 2010 року, отримавши до серпня 2012 року підряди на суму 577,14 млн грн., і не вигравши жодного тендеру у інших держпідприємств та установ. В 2009 році компанія вигравала тендери виключно в системі «Енергоатому», отримавши підряди на 7,76 млн грн.

В листопаді 2012 року «МК інжиніринг» отримало перший підряд поза системою «Укртрансгазу». Компанія отримала замовлення «Укрпошти» на постачання комп’ютерного обладнання на 37,71 млн грн. Тоді ж підряд на постачання обладнання на 53,20 млн грн. отримало ПрАТ «Інком», яке і стало єдиним конкурентом «МК інжинірингу» на вищевказаному тендері по впровадженню програмного забезпечення. При цьому різниця в цінових пропозиціях склала лише 1 450,04 грн., або 0,007%.

Нагадаємо, в 2010 році «Інком» збудував для «Укрпошти» потужний дата-центр, який на той момент було названо найбільшим серед державних підприємств.