Фірмі, яку Азаров звинуватив у нібито розкраданні 5 мільйонів, дали навздогін ще 10 мільйонів на ту саму поліклініку
13.12.2012   //  

Управління будівництва, архітектури та землекористування Оболонської районної в м. Києві держадміністрації 4 грудня уклало угоду з ТОВ «Спецбудкомлекс» на реконструкцію та придбання обладнання для дитячої поліклініки № 1 по вул. Лайоша Гавро, 26. Вартість угоди склала 9,94 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Тендер провели за неконкурентною процедурою «закупівля в одного учасника», оскільки «Спецбудкомлекс» є генпідрядником цієї реконструкції ще з 2007 р., коли з фірмою була підписана угода на 23,96 млн грн. Завершити поліклініку повинні були ще в червні 2009 р., однак за браком фінансування так і не закінчили, повідомляється в обґрунтуванні закупівлі.

Необхідність виділення нових коштів пояснюють виникненням додаткових вимог МНС України, санепідемстанції, Держенергосбереження, «Київенерго» та інших служб, а також потребою в зміні кошторису  через підвищення рівня заробітної плати, поточних цін на будівельно-монтажні роботи, матеріальні ресурси та обладнання. Окрім того на сьогодні будівельні роботи «Спецбудкомплекс» сам виконав на 95,2% за рахунок власних обігових коштів. Наразі згідно з висновком ДП «Укрдержбудекспертиза» вартість поліклініки вже складає 33,90 млн грн. Експертний висновок датовано липнем цього року, завершити роботи офіційно повинні до кінця грудня 2013 р.

Разом з тим офіційне відкриття реконструйованої поліклініки за участю прем’єр-міністра Миколи Азарова та мера Києва Олександра Попова відбулося ще 28 травня минулого року. В ході промови Азаров зокрема зазначив, що на реконструкції поліклініки вкрали 5 млн грн. Рішень у справі за участю ТОВ «Спецбудкомлекс» в Єдиному реєстрі судових рішень немає.

ТОВ «Спецбудкомлекс» Світлана Ободянська, Юрій Карлов, Микола Бойко, В’ячеслав Шиков, Віктор Пінчук та Олексій Халаберда. Жодного іншого тендеру, окрім як на цю реконструкцію, фірма за останні чотири роки не вигравала.