У Ставицького викинули 2,5 мільйони на електронну базу рідкісних рослин та тварин
11.12.2012   //  

ДП «Центр еколого-експертної аналітики» 29 листопада за результатами тендерів уклало низку угод з ТОВ «Айкюжн» на послуги з програмного забезпечення на суму 2,49 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Створення програмного комплексу зі збору інформації про стан рослинних угруповань, занесених до Зеленої книги України, коштуватиме 697 тис грн. Ще 598 тис грн. коштуватиме аналогічний комплекс про тварин і рослин, занесених до Червоної книги України, чи охороняються відповідно до міжнародних зобов’язань України.

Додатково 1,20 млн грн. піде на упорядкування та удосконалення баз даних державних кадастрів тваринного та рослинного світу та їх адаптацію до Єдиної інформаційно-аналітичної системи довкілля України.

Засновниками ТОВ «Айкюжн», яке на момент створення мало назву «Софтлайн БПМ», є офшори «Сорочан холдінгз лімітед» (Кіпр), «Ланкастер лімітед» (маршалові острови), Олександр Лобач та Олександр Смірнов.

ДП «Центр еколого-експертної аналітики» належить Міністерству екології та природних ресурсів, яке минулого року відзначилось скандальною закупівлею фотографій території України з космосу у австрійського виробника цементних заводів за 49,38 млн грн. Тоді як ці фото можна було придбати за 250 тис грн. у державної структури або взагалі безкоштовно.

Нещодавно ДП «Центр еколого-експертної аналітики» очолив Андрій Радюк, раніше відомий за працею в виданні «Экономические известия», РНБОУ, поліграфкомбінаті «Україна», а також як радник ДП «Укркосмос».