На дорозі до Сухолуччя за 12 мільйонів відремонтують мости і зроблять автобусні зупинки
11.12.2012   //  

Дорога Димер-Богдани веде до “Сухолуччя” Віктора Януковича

Служба автомобільних доріг у Київській області 4 грудня за результатами тендеру уклала угоду з ДП «ШРБУ № 100» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» на додаткові роботи з поточного ремонту автомобільної дороги О100803 Димер – Богдани на ділянці км 0+000 – км 22+700. Вартість угоди склала  11,54 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця наступного року коштом державного бюджету на вказаному відрізку дороги повинні відремонтувати два мости на 3,6 і 14,7 км дороги, влаштувати водовідвідні лотки та зливоприймачі, з’їзди, чотири  майданчики для зупинки автотранспорту та автобусні зупинки, зробити розмітку дороги.

Раніше цього року, у червні, Київська САД уже замовляла «ШРБУ № 100» ремонт цього відрізку дороги за 41,94 млн грн. Йшлося про ремонт дорожнього полотна й автобусних зупинок, укріплення узбіч, влаштування тротуарів та дорожніх знаків.

Єдиним конкурентом «ШРБУ № 100»  на цьому тендері було ТОВ «Автомагістраль». Засновником компанії є Микола Скоростецький, який з 2005 по 2007 рік займав посаду начальника Служби автомобільних доріг у Київській області. Різниця пропозицій склала 3,1%.

Нагадаємо, дорога Димер – Богдани веде до Дніпровсько-Тетерівського заповідника, де знаходиться мисливська резиденція Віктора Януковича, відома як «Сухолуччя». Цього літа Київська облрада віддала 30 тисяч гектарів Дніпровсько-тетерівського заповідника в оренду на 49 років товариству мисливців і рибалок «Кедр», зареєстрованому за тією ж адресою в с. Нові Петрівці, що і резиденція Межигір’я.

З урахуванням цієї закупівлі на ремонт автошляхів від Києва до резиденції  та доріг у самому лісгоспі вже витратили 133,54 млн грн.