КМДА комп’ютеризує школи на 6 мільйонів
11.12.2012   //  

Головне управління освіти і науки КМДА 30 листопада за результатами тендеру уклало угоду з ПрАТ «Інформаційні комп’ютерні системи» на придбання комп’ютерної та оргтехніки на загальну суму 5,96 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Зокрема придбано 34 інтерактивних комплексів по 65,40 тис грн. для обладнання робочого місця вчителя у складі: процесор (двох’ядерний, 500 GB диск, 4 GB оперативна пам’ять), монітор (18.5 дюймів), стереогарнітура (аудіонавушники + мікрофон), клавіатура, миша з килимком, а також веб-камера, принтер, сканер, інтерактивна дошка й мультимедійний проектор, набір дисків та флешка на 4 GB. На комп’ютерах мають бути встановлені Microsoft Windows 7 Professional Ukrainian та Microsoft Office 2010 Professional Ukrainian, Pragma та ABBYY Lingvo або еквівалент для перекладу, а також спеціалізоване преінстальоване програмне забезпечення для вивчення різних предметів, зокрема  географії, хімії та біології, алгебри та геометрії, та для проведення тренувальних тестів ЗНО з географії.

Окрім того замовили ще 32 навчальний комп’ютерних комплексів по 116,66 тис грн. Кожен такий комплекс складається з набору техніки для робочого місця вчителя  та робочого учнів. Для вчителів замовили 32 набори, за складом вони такі ж, що і в інтерактивному комплексі описаному вище, з тією лише різницею, що тут відсутні дошка й проектор. Для учнів придбали 320 наборів техніки у складі: процесор (двох’ядерний, 160 GB диск, 2 GB оперативна пам’ять), монітор (18.5 дюймів), стереогарнітура, клавіатура, миша з килимком. Програмне забезпечення повинно бути таке ж, як і на вчительських комп’ютерах.

До кінця року всю цю техніку мають доставити у заклади освіти Києва, які саме – не уточнюється.