В Харкові знову знайшлись новорічні цукерки, кращі від солодощів Колеснікова, та ще й дешевші на 10%
29.11.2012   //  

КП «Комбінат дитячого харчування» м.Харкова 21 листопада за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ «Харківська бісквітна фабрика» на придбання 42 тисяч дитячих новорічних подарунків на суму 984 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Шоколадні набори солодощів вагою 510 г придбано по 23,46 грн. Середня вартість одного граму становить 4,6 коп.

Це на півкопійки за грам, або на 10% дешевше від дитячих подарунків фірми «Конті», нещодавно придбаних Фондом соцстрахування з тимчасової втрати працездатності за 98,33 млн грн. Набори від донецької компанії вагою 450 г коштували 22,74 грн./од. або 5,1 коп за грам.

При цьому склад наборів від «Харківської бісквітної фабрики» відрізняється від наборів «Конті» більшою часткою шоколаду. У харків’ян масова частка шоколадної маси в шоколадних цукерках повинна складати не менше 55 %. У донеччан – не менше 40%. У харків’ян масова частка какао-продуктів у шоколадній масі повинна складати не менше 40 %. У донеччан – не менше 20% (порівняльна таблиця нижче).

Нагадаємо, після призначення в 2010 році власника «Конті» Бориса Колеснікова віце-прем’єром донецька компанія три роки поспіль отримувала підряди Фонду соцстраху на постачання новорічних подарунків на суми від 86 до 98 млн грн. Кожного разу угоди укладались по неконкурентній процедурі закупівлі «в одного учасника». Останні два рази це було вмотивовано відсутністю бажаючих конкурувати з «Конті», і Фонд соцстраху скасовував відкриті торги через недостатню кількість конкурсних пропозицій. В 2010 році вперше і в останнє у «Конті» був єдиний конкурент – харківська компанія «Бісквіт-Шоколад», яка пропонувала набори на 13% дешевше. Однак тоді Фонд соцстраху все рівно відмінив відкриті торги, не повідомивши на сайті «ВДЗ» причин для відхилення дешевшої заявки. А потім була проведена закупівлі «в одного учасника», яким було обрано «Конті».

В свою чергу Борис Колесніков у коментарі програмі «Тендер News» на ТВі заявив, що «Конті» і раніше вигравала тендери Фонду соцстраху.

«Конті» не третій рік отримує, а одинадцятий рік отримує. І всі роки «помаранчевої» команди «Конті» вигравав цей конкурс. Так що свої ці натяки і сумніви залиште при собі», – уточнив Колесніков.

Однак в «Віснику державних закупівель» немає жодних даних про будь-які угоди Фонду соцстраху з «Конті» до 2010 року.

Разом з тим, власник компанії «Рошен» міністр економічного розвитку Петро Порошенко ц коментарі ТВі сказав, що вважає конкурс непрозорим, і що компанія «Рошен» не потребує коштів, зароблених «таким шляхом».

«Якщо сьогодні витрачати кошти бюджету, я вважаю, що ця процедура є непрозорою і думаю, що «Рошен» не потребує коштів зароблених таким шляхом», – сказав Порошенко.

«Харківська бісквітна фабрика»: технічні, якісні та кількісні характеристики дитячого новорічного подарунка «Конті»: технічні, якісні та кількісні характеристики дитячого новорічного подарунка

 

1. Вага дитячого новорічного подарунка нетто має становити не менше 510 грам.2. Дитячий новорічний подарунок повинен складатися з урахуванням наступного:

2.1. Наявність плитки шоколаду загальною вагою нетто не менше  50 грам.

2.2. Наявність шоколадних цукерок загальною вагою нетто не менше 65 грам.

2.3. Наявність цукерок, глазурованих шоколадною глазур’ю:

– із корпусом на вафельній основі – загальною вагою нетто не менше 135 грам;

– із корпусом на пралиновій основі – загальною вагою не менше 75 грам;

– глазурованих цукерок із помадним, комбінованим та желейним корпусом – загальною вагою нетто не менше 85 грам.

– цукерки, глазурованої молочно-шоколадною глазур’ю з корпусом на основі нуги, вагою не менше 60 грамів.

2.4. Наявність інших кондитерських виробів: карамель, тощо.

2.5. Масова частка шоколадної маси в шоколадних цукерках повинна складати не менше 55 %.

2.6. Масова частка какао-продуктів у шоколадній масі повинна складати не менше 40 %.

2.7. Асортиментність (різноманітність) шоколадних та кондитерських виробів, що входять до складу подарунку, а саме: не дозволяється наявність більше двох одиниць одного найменування шоколадного або кондитерського виробу, в тому числі не більше двох одиниць одного найменування виробу з різними наповнювачами або смаками (ароматами).

2.8. Якість шоколадних та кондитерських виробів, що входять до складу подарунку, повинні відповідати державним стандартам або технічним умовам.

3. Дитячий новорічний подарунок повинен мати не менше 90% терміну споживання.

4. Вимоги до упаковки дитячого новорічного подарунку:

Упаковка товару: тверда (паперово-картонна) з малюнком на новорічну тематику із зазначенням найменування виробника, дати виготовлення, кінцевого терміну придатності до вживання, номера партії товару відповідно до вимог маркування.

1. Вага дитячого новорічного подарунка нетто має становити не менше 450 грам.Допускається відхилення ваги нетто до +5%.

2. Дитячий новорічний подарунок повинен складатися з урахуванням наступного:

2.1. Наявність шоколадного батончику, плитки шоколаду, шоколадної медалі або шоколадної фігурки Діда Мороза, Снігуроньки, звірят тощо загальною вагою нетто не менше 50 грам.

2.2. Наявність шоколадних цукерок загальною вагою нетто не менше 45 грам.

2.3. Наявність цукерок, глазурованих шоколадною глазур’ю:

– із помадним корпусом, на вафельній та праліновій основах загальною вагою нетто не менше 165 грам;

– із збивним корпусом та з корпусом крем-брюле загальною вагою нетто не менше

110 грам.

2.4.      Наявність інших кондитерських виробів: карамель, печиво, вафлі тощо (крім виробів, глазурованих кондитерською глазур’ю).

2.5. Масова частка шоколадної маси в шоколадних виробах повинна складати не

менше 40 %.

2.6. Масова частка какао-продуктів у шоколадній масі повинна складати не менше 20 %.

2.7. Асортиментність (різноманітність) шоколадних та кондитерських виробів, що входять до складу подарунку, а саме: не дозволяється наявність більше двох одиниць одного найменування шоколадного або кондитерського виробу, в тому числі не більше двох одиниць одного найменування виробу з різними наповнювачами або смаками (ароматами).

2.8. Якість шоколадних та кондитерських виробів, що входять до складу подарунку, повинні відповідати державним стандартам або технічним умовам.

3. Дитячий новорічний подарунок має бути виготовлений не раніше листопада 2012 року.

4. Вимоги до упаковки дитячого новорічного подарунку:

– матеріал картон;

– друк повно кольоровий;

– наявність на упаковці емблеми Фонду діаметром не менше 20 мм (зразок додається).

У подарунок обов’язково вкладається вітальна листівка від імені Фонду з його відмітним знаком форматом 70 х 120 мм, друк 3+0, папір крейдований щільністю 160 г/м2 (зразок додається).

5. Дитячий новорічний подарунок за складом, упаковкою та її дизайном повинен бути виготовлений виключно для Фонду. Переможець процедури закупівлі не може здійснювати поставку такого подарунка в торгівельну мережу або інші канали збуту з листопада 2012 року до кінця січня 2013 року.