Армія купила коштовного палива на 85 мільйонів, оплативши трейдерам всі видатки на транспортування
29.11.2012   //  

Міністерство оборони України 15-27 листопада за результатами тендерів уклало низку угод на постачання в 2012 році палива на 84,88 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

У ТОВ «Кременчуцька торгова спілка» придбано мазут М-100 на 46,55 млн грн. Вартість придбаного палива склала 7 380 грн./т. Це на чверть дорожче від ринкових цін на паливний мазут, які складають близько 5 500 грн./т.

Мазут придбано для квартирно-експлуатаційних частин Міноборони на території України на умовах СРТ, коли доставку палива оплачує постачальник, тобто приватна фірма. Разом з тим, в конкурсній документації вказано, що до ціни договору внесено транспортні витрати і вантажні роботи в місцях завантаження і розвантаження. Відтак Міноборони компенсує транспортні видатки своєму постачальнику.

Засновниками ТОВ «Кременчуцька торгова спілка» є мешканець Полтави Олег Кісільов та «Інвестиційно-фінансова група «Капітал» Ірини Новікової.

Ще 7,80 млн грн. отримає ТОВ «Магеллангрупп» (Дніпропетровська обл.) Ігоря Гончара та Антона Нурєєва. Компанія поставить бензин А-92 по 15 000 грн./т.

ТОВ «Золотий екватор» Ігоря Єрємєєва отримає 30,53 млн грн. за 450 тон бензину А-95, придбаного по 15 480 грн./т, і 1650 тон бензину А-76 по 14 280 грн./т.

Всі ці ціни на чверть більші від існуючих на гуртовому ринку палива.

Це паливо замовлено на умовах DDP (Інкотермс у редакції 2010 року). Це передбачає доставку палива постачальником у визначене замовником місце, при цьому саме продавець бензину несе всі видатки на транспортування, вантажні операції. митні видатки.

Разом з тим Міноборони в конкурсній документації відзначило, що постачальник може включити в ціну палива «усі свої витрати, податки і збори, що сплачуються або мають бути сплачені, а також усіх видів послуг, включаючи витрати на транспортування, страхування, з урахуванням вартості вантажних робіт у місцях завантаження продукції, у тому числі й тих, які доручаються для виконання третім особам».

Все вищевказане паливо має бути поставлено до середини грудня цього року, значних цінових коливань на мазут та бензин в цей період не передбачається.