- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Стару бурову «Чорноморнафтогазу» оцінили в $36 мільйонів

[1]

СПБУ "Таврида"

ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз» 16 листопада за результатами тендеру уклало угоду з ПрАТ «СК «Мономах» на страхування корпусу, машин і механізмів самопідйомної плавучої бурової установки (СПБУ) «Таврида» на один рік вартістю 5,20 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

СПБУ «Таврида» (на фото), введену в дію в 1995 році, оцінено в 291,37 млн грн., що еквівалентно  $36,55 млн. Вона може бурити свердловини до 5 км при глибині моря до 76 м.

Нагадаємо, минулого року «Чорноморнафтогаз» придбав дві нові СПБУ які коштували по $400 млн. Тоді як у сінгапурського виробники ці вишки коштували не більше $250 млн. Зараз в стадії завершення знаходиться угода «Нафтогазу України» з сінгапурським виробником «Кеппел» на придбання ще двох установок, ціни на які ще вищі – $611 млн за штуку.

Одеська страхова компанія «Мономах» з 2009 року регулярно виграє тендери «Чорноморнафтогазу», отримавши підряди на загальну суму 32,03 млн грн. Основними акціонерами фірми є Юрій Бошко, Юрій Євтіхевич та ТОВ «С.М.Т.-ЛТД» Ольги Лазаревої, Сергія Недяка та Олени Черфас.