Ура! Наші друзі на 4 млн обібрали екс-мера Кіровограда
21.11.2012   //  

А все-таки Мічурін – крутіший від Паніковського. Бо один бігав з криками «Дай мільйон», а так нічого й не отримав, а другий сказав сокровенне: «Ми не повинні чекати милостині від природи» – і був абсолютно правий.

Керуючись цим принципом, наші друзі з «Центру протидії корупції» обібрали екс-мера Кіровограда одразу на чотири мільйони. Операція пройшла в кілька заходів, як у «12 друзів Оушена».

Спочатку «Наші гроші» подали новину про веселий тендер у Кіровограді, де фірма колишнього мера розіграла із фірмою сина мера 3.8 млн грн. на реконструкцію усипальниці родини Раєвських.

Далі народний депутат Леся Оробець з подачі «Центру протидії корупції» звернулась в АМКУ з пропозицією відреагувати на таке брутальне порушення закону. Антимонопольне відомство у нас давно вже не є прикладом мегаоперативності. Цього разу воно теж пообіцяло провести перевірку,  і вже  потім щось сказати. Перевіряє, либонь до цього часу.

Зате паралельно пішов лист на ГПУ. Та переправила його в кіровоградську прокуратуру, а та – в місцеву Держфінінспекцію. Нікого не здивувало, що кіровоградська ДФІ теж намагалась не надто гнати коней: в регіонах стосунки між чиновниками набагато тісніші, ніж у столиці.

Але столиця втрутилась. Наступне звернення до центральної ДФІ прирекло кіровоградських стражів закону відреагувати миттєво: «Порушення зафіксовано, тендер анульовано, гроші з казначейства не вийшли».  Повний текст відповіді – тут.


Звичайно,  4 млн – не найбільша сума грошей, але тут є два нюанси.

Перший. «Центр протидії корупції» пішов по другому колу: з вимогою покарати місцевий тендерний комітет, який заплющив очі на очевидне порушення закону. Якщо ця історія закінчиться так, як має закінчитись, то наступні тендери мера-сина Москаленків, сподіваємось, пройдуть не за такою спрощеною процедурою, як до цього часу.

Другий нюанс полягає в тому, що фірми, які розіграли усипальницю Раєвських, робили це далеко не вперше. Для прикладу, можна поглянути тут . Так що цілком можливо, що ці 4 млн – далеко не останні, які втратить колишня перша особа міста.

І от не шкода нам чомусь цього місцевого «успішного бізнесмена». Ні сина його. Напевне тому що ми не їхні гроші рахуємо, а все-таки свої…

 

Блог від: Олексій Шалайський