У Колеснікова найняли старого оцінщика облігацій на 5,2 мільярда через приємні рейтинги
20.11.2012   //  

ДП «Фінансування інфраструктурних проектів» («Фінінпро») 8 листопада уклало угоду з міжнародним рейтинговим агентством Moody’s Investors Service Inc (Мудіс Інвесторс Сервіс Інк.) на послуги з визначення рейтингової оцінки облігацій. Вартість угоди склала $65 тис. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

«Фінінпро» організує закордонне розміщення облігацій на суму до 5,20 млрд грн. на виконання доручення Нацагентства з питань Євро-2012 («Укрєвроінфрапроект»). Розміщення необхідне для забезпечення виконання боргових зобов’язань за запозиченнями суб’єктів господарювання, об’єкти державної власності яких належать до сфери управління Укрєвроінфрапроекту. Які саме борги і по яким конкретно об’єктам потребують залучення 5,20 млрд грн. не повідомляється.

Moody’s Investors Service Inc залучено оцінщиком облігацій по неконкурентній процедурі закупівлі «в одного учасника», оскільки закупівлі, пов’язані з Євро-2012, виведені з під дії норм законодавства про відкриті торги.

Також «Фінінпро» повідомляє, що «Мудіс Інвесторс Сервіс Інк. забезпечило присвоєння рейтингу попереднім випускам облігацій 2010 та 2011 року на рівні довгострокового рейтингу В2, що був добре сприйнятий учасниками ринку цінних паперів».

«Зміна рейтингового агентства може призвести до відкликання вже присвоєного ним міжнародного кредитного рейтингу, що в свою чергу унеможливить здійснення запозичень та негативно вплине на рейтингову історію і інвестиційний імідж підприємства», – йдеться в обґрунтуванні.

«Фінінпро» створено згідно з наказом Національного агентства з підготовки та проведення в Україні Євро-2012 («Укрєвроінфрапроект») для здійснення залучення коштів під держгарантії. Головним розпорядником коштів виступав «Укрєвроінфрапроект», до сфери управління якого входить «Фінінпро».