«Регіоналу» накинули 160 мільйонів на філармонію
20.11.2012   //  

Управління капітального будівництва Харківської облдержадміністрації 13 листопада уклало угоду з ПАТ «Трест Житлобуд – 1» на пам’ятникоохоронні роботи по будівлі Харківської обласної філармонії вартістю 162,01 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Тендер провели за неконкурентною процедурою «закупівля у одного учасника», оскільки йдеться про коригування проектного кошторису по органній і глядацькій залах, студії звукозапису, освітлення та ін.

Реконструкцію філармонії почали ще у 2006 р., з того часу в роботи вклали близько 90 млн грн. Першу угоду з «Трест Житлобуд – 1» уклали у травні 2007 р., скільки фірма отримала грошей у рамках цього підряду – невідомо. В 2009 р. кошторис уже коригували – після додаткового обстеження вирішили ще замінити комунікації.

Зараз кошторис правлять, посилаючись на уточнення «об’ємів робіт при подальшому виконанні будівельно-монтажних робіт зі зміною цін на вітчизняне та іноземне обладнання».

Роботи в філармонії фінансують з державного та місцевого бюджетів, завершити повинні до кінця 2014 р.

ПАТ «Трест Житлобуд – 1» контролюється депутатом Харківської облради від партії регіонів Олександром Харченко, йому належить 89,79% акцій товариства, він же є головою правління.

Директором і головним диригентом Харківської філармонії є колега Харченка по облраді – депутат Юрій Янко також з Партії регіонів.