У Попова дали 64 мільйони на дорогу до скандальної забудови у Біличанському лісі
19.11.2012   //  

КК «Київавтодор» 30 жовтня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Ростдорстрой» на реконструкцію дороги Київ – Гостомель у межах м.Києва. Вартість угоди склала 64,27 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

У ході реконструкції дорогу в межах столиці мають цілком оновити. Старе дорожнє покриття розберуть разом зі щебеневою основою і бортовими каменями, знімуть ліхтарі, дорожні знаки і металевий бар’єр. Натомість влаштують нове асфальтобетонне покриття, досиплють узбіччя, перевлаштують підземний газопровід, вздовж дороги поставлять 89 нових ліхтарів з подвійними світильниками та ін.

Реконструкцію фінансують з місцевого бюджету, завершити роботи повинні до травня наступного року.

Дорога Е-373 Київ-Гостомель проходить по межі спірної ділянки Біличанського лісу, за право  розпоряджатися якою досі судяться селищна рада смт. Коцюбинського і КМДА.

Нагадаємо, упродовж кількох років сільрада Коцюбинського намагалася розширити межі населеного пункту більш ніж на 4 га за рахунок земель Святошинському лісгоспу. При цьому сільрада самовільно передала фізособам у власність понад 70 га Біличанського лісу й надала дозвіл на відведення понад 600 га земельних ділянок для будівництва.

Київський апеляційний адмінсуд скасував рішення сільради як протиправні, однак спроби поділити ліс відновилися, коли Київська облрада підтримала рішення сільради Коцюбинського про розширення.

Наразі столична влада оскаржує справу у Верховному суді.

Тим часом на території лісу з боку Гостомеля триває вирубування дерев під будівництво – там зводять уже п’ятий будинок. Усього в Гостомелі роздали під будівництво близько 80 ділянок.

В КМДА 1 листопада заявили, що територію лісу приєднають до Голосіївського національного парку після прокладення дороги.

Фірма «Ростдорстрой» належить до бізнес-угрупування голови фракції Партії регіонів в Одеській міськраді Геннадія Труханова та члена цієї фракції Юрія Шумахера. За останні чотири роки , отримала підрядів на 1,36 млрд грн., з них у Києві щонайменше на 464,56 млн грн. Офіційно засновником одеської компанії є офшор з Віргінських островів «Сайдлейк інтернешнл лімітед».