Медики СБУ купили картоплю по 3,50: вдвічі дорожче від базарних цін і втричі від ціни для Кіровоградської лікарні
16.11.2012   //  

Військово-медичне управління СБ України 8 листопада за результатами тендеру уклало угоду з підприємцем Лук’яненко В.Ф. на постачання до кінця року 12 тон картоплі в сітках на суму 42 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Картоплю придбано гуртом по 3,50 грн. без ПДВ, що вдвічі перевищує роздрібну ціну на картоплю в Україні. За даними державного НДІ «Украгпропромпродуктивність», станом на 13 листопада середня роздрібна ціна на картоплю в Україні складала 1,67 грн./кг.

Також ціна картоплі для медиків СБУ ще більше перевищує закупівельні ціни інших державних установ.

Наприклад, Кіровоградська обласна лікарня 26 жовтня уклала угоду з ПП «Трансагро-Збут» на придбання 45 тон картоплі по 1,38 грн./кг. Вартість закупівлі склала 62 тис грн.

Управління освіти Мукачівського міськвиконкому Закарпатської області 8 листопада уклало угоду з підприємцем Череваня В.П. на придбання 61 тон картоплі по 1,80 грн./кг. Вартість закупівлі склала 110 тис грн.

Нагадаємо, раніше коштовними закупівля продуктів харчування відмітились інші медичні установи СБУ. Санаторій «Одеса» купив 16 тон картоплі по 2,76 грн./кг., а санаторій «Чорномор’є» купив цукор по 9,96 грн./кг, що було в півтора рази дорожче від регіональних цін.