Після візиту Януковича його улюблені будівельники закопають в стадіон «Артеку» ще 25 мільйонів
12.11.2012   //  

Державне підприємство України «Міжнародний дитячий центр «Артек» 6 листопада уклало угоду з установою Міністерства оборони «28 управління начальника робіт» на капітальний ремонт покриття стадіону вартістю 25,28 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

На стадіоні потрібно провести заміну покриття поля на штучне, обладнання дренажу, бігових доріжок, встановити малі архітектурні форми, додаткові мачти освітлення, прокласти кабельні мережі. Завершити ремонт покриття та влаштувати освітлення повинні до кінця грудня.

Торги було проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», оскільки «28 управління начальника робіт» раніше отримало підряд на ремонт трибун стадіону «Артеку» вартістю 27,58 млн грн. При цьому стадіон було за пропозицією Державного управління справами включено до переліку об’єктів, які мають бути відремонтовано в 2012 році згідно з наказом Мінрегіону від 29.05.2012 № 275 (із змінами, внесеними наказом Мінрегіону від 29.08.2012 № 439).

«Необхідність включення зазначених об’єктів до Переліку була продиктована вкрай незадовільним станом усіх споруд та інженерних мереж центрального стадіону МДЦ «Артек» і проведенням на належному рівні міжнародного дитячого фестивалю «Нова хвиля» під патронатом Президента України», – йдеться в обґрунтуванні закупівлі.

Нагадаємо, фестиваль «Дитяча «Нова Хвиля-2012» прйшов в «Артеку» в середині серпня. Цей фестиваль влаштував композитор Ігор Крутой, автор гімну футбольного клубу «Шахтар» (Донецьк) Ріната Ахметова. Президент Віктор Янукович на відкритті «Нової хвилі» подарував Крутому звання народного артиста України.

Загальна вартість реконструкції стадіону «Артеку» становить вже 52,86 млн грн.



За останній рік «28 управління начальника робіт» отримало підрядів на 487,48 млн грн., з них 380,97  млн. грн. – на ремонт президентських дач у Форосі та Масандрі.