Екс-міністр транспорту з братом отримали чверть мільярда на ремонт об’їзної
09.11.2012   //  

Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області 2 листопада за результатами тендеру уклала угоду з ПАТ «Трест Дніпродорбуд» на поточний ремонт М-18 Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта вартістю 232,59 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Ремонтувати будуть 24 км траси в обхід Новомосковська, завершити роботи повинні вже до кінця цього року. У 2009 р. фірма вже отримала на ремонт цієї ж траси підряд вартістю 316,95 млн грн.

До складу основних акціонерів компанії входять колишній міністр транспорту України Леонiд Костюченко та його брат Сергiй Костюченко, який раніше очолював Дніпропетровську службу автодоріг та був секретарем Дніпропетровської міськради. За останні чотири роки «Дніпродорбуд» виграв тендери на 1,78 млрд грн. Дочірня компанія тресту – ТОВ «Спецбудконтакт» – отримала підряди на 0,43 млрд грн.

Єдиним конкурентом «Дніпродорбуду» на цьому тендері було ДП «Дніпропетровський облавтодор», заступником директора котрого наразі є Андрій Сергійович Костюченко. Різниця пропозицій учасників по двох лотах склала 0,1 і 0,2%.