Німецький уряд покращить енергоефективність донецьких заводів Лук’янова, Близнюка і голови Державної іпотечної установи
06.11.2012   //  

Німецьке товариство міжнародного співробітництва  (ГІЦ)  ГмбХ оголосило тендер на придбання енергоефективного обладнання для трьох заводів Донецької області. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель»

Німецьке товариство, яке діє за дорученням уряду ФРН, Європейської комісії, структур ООН та інших міжнародних організацій у більш ніж 120 країнах світу, наразі проводить проект «Енергоефективна та спрямована на зменшення змін клімату модернізація промисловості в Донецькій області».

В рамках проекту оголошено тендер на придбання обладнання, який відбудеться 10 листопада. Німці планують придбати інфрачервоні пірометри, портативні газоаналізатори, лазерні інструменти для вимірювання температури, тепловізори, комп’ютери, МФУ, зонди, спліт-систему, та інше устаткування.

Обладнання має бути поставлено на три заводи Донецької області – ПАТ «Часівоярський вогнетривкий комбінат», ПАТ «Слов’янський завод високовольтних ізоляторів» та ПАТ «Енергомашспецсталь».

Основним акціонером ПАТ «Слов’янський завод високовольтних ізоляторів» є ТОВ «Капіталінком». Власниками цієї фірми є депутат Словянської міськради від Партії регіонів Лариса Бурлуцька та колишній мер Слов’янська Валентин Рибачук, який нині очолює правління Державної іпотечної установи.

До складу акціонерів ПАТ «Часівоярський вогнетривкий комбінат» входить ВАТ «Запоріжсталь», яке контролюється групою Ріната Ахметова, та члени сімї директора Часівоярського заводу Валентина Лук’янова. В тому числі його син Владислав Лук’янов, народний депутат від Партії регіонів, перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань бюджету.

Основним акціонером ПАТ «Енергомашспецсталь» є кіпрська компанія EMSS Holdings Limited (ЕМСС Холдингз Лiмiтед). Станом на початок 2012 року, до керівних органів «Енергомашспецсталі» входили представники структур російської корпорації «Росатом», яка, за даними ЗМІ, є основним власником українського заводу, а також кілька представників «Індустріальної групи» Віталія Гайдука. Також до наглядової ради «Енергомашспецсталі» входив син міністра регіонального розвитку Анатолій Близнюка Сергій, який працював на заводі заступником гендиректора з перспективного розвитку.