Партнер Дзекона отримає 34 мільйони за комп’ютеризацію «Ощадбанку»
05.11.2012   //  

ПАТ «Державний ощадний банк України» 31 жовтня за результатами тендерів уклало низку угод з ДП «Ес енд Ті Україна» на придбання комп’ютерного обладнання та програмного забезпечення на загальну суму 34,23 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Апаратний комплекс резервної розрахункової палати АТ «Ощадбанк» коштує 9,00 млн грн., програмно-апаратний комплекс системи сервіс-деску та єдиної системи керування мережевою інфраструктурою – 5,00 млн грн. Також придбано серверне обладнання на 2,39 млн грн., мережене обладнання на 9,84 млн грн. та комплекс обладнання для Контакт-центру на 4,00 млн грн. Ліцензії на програмне забезпечення Oracle Exadata Storage Server Software, Oracle Database Enterprise Edition, Oracle Partitioning, Oracle Diagnostics Pack, Oracle Tuning Pack придбано за 4,00 млн грн.

З 2001 року незмінним директором «Ес енд Ті Україна» є Юрій Лисецький. Він відомий як бізнес-партнер екс-голови «Укртелекому» Григорія Дзекона в компаніях «Поліком», «Пріором», «Київ-онлайн», «Кол», «Лікар-інфо».

«Ес енд Ті Україна» на початку 2000-х років називалась «S & T Софт-Тронiк». Зараз вона є є дочірнім підприємством кіпрської компанії «Сандт холдінг лімітед». Раніше головна компанія мала інші назви та адреси реєстрації. До травня 2011 року це було «S&T cee holding s.r.o.» (Братислава, Словаччина), до вересня 2005 року – «S&T system integration & technology distribution ag» (Відень, Австрія).

За даними «Дзеркала тижня», компанія «Soft-Tronic Corp» була філіально-розрахунковою «офшоркою» Дзекона.