Через розіграш тендеру між рідними фірмами будинок в Балті зведуть за 20, а не 13 мільйонів
05.11.2012   //  

Балтська міськрада Одеської області 24 жовтня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Одесакомунекологія» на добудову незавершеного житлового будинку за 19,62 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Будинок на 32 квартири за адресою вул. Ломоносова, 183 зведуть до кінця 2015 р. Для цього незавершену будівлю розберуть до фундаменту, на якому після укріплення й зведуть нову будівлю. Для кого призначене житло – в конкурсній документації не вказано.

Пропозиція «Одесакомунекології»  не була найдешевшою на тендері, в конкурсі брали участь три компанії. ТОВ «Южспецмонтаж» пропонувало збудувати житло за 13,57 млн грн., тобто на 30% дешевше. Однак найдешевшу пропозицію було відхилено через формальні причини: не всі сторінки пронумеровані чи підписані. Окрім того учаснику була пред’явлена таке порушення як відсутність «довідки в довільній формі про відсутність нотаріально завіреної копії свідоцтва про право сплати єдиного податку суб’єктом малого підприємництва – юридичною особою». Вимоги надати таку довідку у конкурсній документації не було. Таким чином єдиним допущеним до участі конкурентом лишилося ТОВ «Пересувна механізована колона № 241», різниця пропозицій з переможцем склала 1%.

Засновником ТОВ «Одесакомунекологія» є Андрій Максімов, він же до серпня минулого року був співзасновником і власником половини статутного капіталу ТОВ «Пересувна механізована колона № 241».