Присяжнюк зводить під Києвом тепличний комплекс за 52 мільйони
02.11.2012   //  

Інститут садівництва НААН України 25 жовтня за результатами тендеру уклав угоду з ЗАТ «Метхім» на будівництво біотехнологічного тепличного комплексу в селі Новосілки Києво-Святошинського району вартістю 51,98 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

До кінця 2014 року має бути зведено тепличний комплекс площею 10 400 кв метрів для вирощування безвірусного садивного матеріалу плодових, ягідних і горіхоплідних культур. Комплекс теплиць призначено для оздоровлення господарсько-цінних видів сортів, масового розмноження базового садивного матеріалу виробничою потужністю до 500 000 підщепного матеріалу плодових культур та до 1 000 000 розсади суниці.

Теплиця буде складатись з зимових споруди «Venlo» 8м, «Gothic Tonnel» 9,60 м і 12.80м шириною, неопалюваних складських споруд «Tunnel» 9,6 м, та інш.

Розпорядником коштів на будівництво є Міністерства аграрної політики. Міністр Микола Присяжнюк раніше очолював Житомирську облдержадміністрацію і має стосунок до кількох місцевих компаній, в тому числі «Житомирського м’ясокомбінату».

Станом на 2011 рік 64% акцій ЗАТ «Метхім» належали Андрію Гордієнко, ще 27 – Абазеру Еміраджієву. Гордієнко відомий як директор житомирських компаній «Капіталінвестбуд», «Укренерготрейд».

Єдиним допущеним до участі в тендері конкурентом було ТОВ «Сервісна компанія «Ліміт», яка має статутний капітал 1 тис грн.