Верховна Рада платить радіо Деркача чверть мільйона на місяць за «об’єктивне» висвітлення своєї роботи
30.10.2012   //  

Дирекція телерадіопрограм Управління справами Верховної Ради України 22 жовтня уклала угоду з ТОВ «Телерадіокомпанія «Радіо-Ера» на висвітлення роботи народних депутатів України. Вартість угоди склала 751 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

За ці гроші Верховна Рада замовила «висвітлення діяльності законодавчого органу недержавними телерадіоорганізаціями з метою більш широкого, повного та об’єктивного інформування громадян України, міжнародної спільноти про діяльність народних депутатів» з жовтня до кінця 2012 року. Тобто вартість послуг «Ери» народного депутата від Партії регіонів Андрія Деркача оцінено в чверть мільйона гривень на місяць.

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника» оскільки радіо «Ера» задовольняє потреби парламенту, маючи майже 100% покриття та спроможність забезпечення участі керівництва Верховної Ради України, голів та заступників голів комітетів, народних депутатів у запису інформаційно-аналітичних програм.

«Крім того, Дирекція телерадіопрограм співпрацює з „ ТРК РАДІО-ЕРА” з 2003 року», – йдеться в обґрунтуванні закупівлі.