Залізниця замовила ще один комфортабельний вагон-гараж за 13 мільйонів. Знову для Януковича?
19.10.2012   //  

ДТГО «Південно-Західна залізниця» 10 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» на виготовлення вагону-гаража вартість 13,08 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Замовлено термінове виготовлення до кінця цього року вагону для перевезення двох автомобілів особливої норми та обслуговуючого персоналу, повністю аналогічного тому, який минулого року Крюківський завод зробив для перевезення автомобілів президента Віктора Януковича.

В цьому вагоні, розрахованому на швидкість руху до 160 км/год, також повинно бути одне чотиримісне купе, одне двомісне купе, одне двомісне купе для провідників, одне приміщення кухні-їдальні, один туалет і одне гаражне приміщення на два автомобілі. Також вагон буде оснащено системою внутрішнього відео спостереження (дві камери в гаражному відділенні і монітори в купе охорони), автономною системою кондиціювання, пожежною і охоронною сигналізацією. У всіх відділеннях будуть розетки на 220 вольт і телевізори. В кухні буде встановлено холодильник, мікрохвильову і електричну печі,  відеомагнітофон.

Нагадаємо, минулого року Південно-Західна залізниця (ПЗЗ) замовила Крюківському заводу вагон-гараж за 12,12 млн грн., який робили півроку. В конкурсній документації останнього тендеру не вказано, для кого призначено новий вагон-гараж. Однак технічне завдання повністю ідентичне минулорічному замовленню для президента. Як і торік закупівля фінансується власними коштами ПЗЗ.

Головний конструктор транспорту соціального призначення Георгій Ігнатов після минулорічного замовлення розповідав «Комсомольській правді», що Крюківській завод робив такі вагони виключно для керівництва держави.

«У 2002 році наші вагонобудівники вже побудували два подібних вагона для перших осіб держави. Нинішній вагон – третій, вдосконалений. Ми врахували побажання персоналу служби, що відповідає за перевезення урядових авто», – казав Ігнатов.