Улюбленців Колеснікова викинули з тендеру заради коштовних «швидких» Фісталя і «прокладки»
19.10.2012   //  

Управління охорони здоров’я Рівненської облдержадміністрації 11 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Ілатанмед» на придбання 30 автомобілів швидкої медичної допомоги вартістю 20,19 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Придбати збираються 28 автомобілів класу В на базі Пежо Боксер (інтенсивна терапія) вартістю 650  тис грн. за штуку, та два автомобілі класу С на базі Мерседес Бенц (реанімаційний) по 995 тис грн. кожен. Автомобілі для інтенсивної терапії повинні бути оснащені дефібрилятором-монітором та сумкою для невідкладної допомоги, реанімобіль – також портативною системою догляду за диханням та апаратом ШВЛ та ін.

Закуповують «швидкі» за кошти обласного бюджету, отримати їх повинні до кінця цього року.

Пропозиція «Ілатанмеду» не була найдешевшою на тендері. У конкурсі брали участь ще три фірми.

Севастопольське ТОВ «Легапарк», яке є офіційнии дилером компанії «Renault», пропонувало автівки за 15,43 млн грн., тобто на чверть дешевше. ТОВ «Торговельно-фінансова компанія «ЛАЗ», яка з 2011 року спільно з тим же «Renault» випускає «швидкі» на Дніпродзержинському автобусному заводі, пропонувала 19,60 млн грн. Швидкі класу В на базі Renault коштують 550 тис грн., класу С – 650 тис грн. У червні минулого року в рамках підготовки до Євро-2012 спільний проект холдингу «ЛАЗ» і «Renault Україна» з виробництва машин швидкої допомоги презентував віце-прем’єр Борис Колесніков. Урядовець тоді повідомив про плани розвивати виробництво на базі «ЛАЗу» автомобілів також для міліцейських і пожежних авто і розширювати ринки збуту на країни СНД.

Однак обидві дешевші пропозиції було відхилено, зокрема за відсутність копій свідоцтв про державну реєстрацію їхніх автомобілів та обладнання в МОЗ та двох відгуків від попередніх замовників та ін. 

Таким чином єдиним допущеним до участі конкурентом «Ілатанмеду» залишилося ТОВ «Горал», різниця пропозицій склала 3,7%.

Засновником ТОВ «Ілатанмед» зі статутним фондом 37,5 тис грн. є киянка Ольга Писана.

Засновником ТОВ «Горал» зі статутним фондом 3 млн грн. є Ірина Савоста, відома як директор організації «Дитячий благодійний фонд. Україна» керівника Донецького опікового центру Еміля Фісталя.