Школу в «Смарагдовому містечку» за 40 мільйонів завершать не раніше грудня
18.10.2012   //  

Головне управління капітального будівництва Донецької облдержадміністрації 9 жовтня уклало угоду з ТОВ «Донсервісбуд» на продовження будівництва загальноосвітньої школи на 440 місць при дитячому оздоровчому комплексі «Смарагдове містечко» у місті Святогірськ. Вартість угоди склала 16,38 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Тендер проведено за неконкурентною процедурою «закупівля в одного учасника» оскільки основні будівельні роботи по школі та мережі електропостачання виконувало ТОВ «Донсервісбуд». Тому додаткові роботи також замовляють цій компанії. Наразі замовник змінив архітектурно-будівельних рішення покрівлі школи, а також замовив додаткові електромонтажні роботи у кабінетах біології, інформатики математики, фізики, хімії, лінгафонних кабінетах для підключення додаткового обладнання та ін.

Першу угоду з «Донсервісбуд» вартістю 33,51 млн грн. було підписано у жовтні минулого року. Тоді також було застосовано закупівлю в одного учасника, оскільки проектно-кошторисну документацію отримано лише у серпні 2011 року, а роботи мали бути виконані вже до початку навчального 2012 року.

Будівництво фінансується з субвенції з державного бюджету, завершити його повинні до кінця цього року.

«Смарагдове містечко» – санаторно-оздоровчий центр соціальної реабілітації дітей-сиріт та дітей,  позбавлених  батьківського піклування. Школу на базі центру будують, щоб під час перебування у Святогорську діти не випадали з учбового процесу. Наразі школярі навчаються у дві зміни у прилаштованих під класи приміщеннях та в учбових кабінетах спальних корпусів.