Фірма Демішкана відремонтує ще шматок дороги від свого села за 11 мільйонів
16.10.2012   //  

Служба автомобільних доріг у Кіровоградській області 5 жовтня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Дор-Срой» на поточний ремонт 4 км автомобільної дороги Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знам’янка. Вартість угоди склала 10,89 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Ремонтувати дорогу будуть на відрізку км 699+000 – км 703+226, це ділянка під Кіровоградом з боку Умані. Дорога проходить через смт Новоархангельськ, в якому народився керівник «Укравтодору» Володимир Демішкан і зареєстрована фірма «Дор-строй».

З урахуванням цієї закупівлі після призначення Демішкана керівником «Укравтодору» в 2010 році на ремонт 53,62 км дороги, що поєднує Новоархангельськ з Уманню та Кіровоградом, витратили 201,10 млн грн. Це в півтора рази більше, аніж за ці самі два роки виділили на ремонт решти траси М-12 Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знам’янка довжиною в тисячу кілометрів.

До призначення Демішкана головою «Укравтодору» до складу засновників фірми «Дор-строй» входила його дружина Ірина, а також Ігор Мездрін, син першого заступника Демішкана по «Укравтодору». Наразі засновниками фірми є британські фірми «Любові файнес лімітед» і «Джесісан лімітед», а також киянка Тоня Наумкіна.

За даними «Forbes.ua», директором британської компанії є Врахіміс Шкорді – юрист, який очолює велику кількість інших фірм. Шкорді від імені Lubovy Finance Limited видав довіреність двом українським юристам – Данилу Гетманцева і Світлані Мовний. Гетманцев – почесний президент юркомпанії «Jurimex», Язикова працює там же старшим юристом. На сайті компанії вказано, що «Jurimex» є юридичним радником «Укравтодору». Відповідний договір був укладений в жовтні 2010 року, після того, як «Дор-строй» змінив засновників.

З врахуванням цих закупівель з початку 2011 року «Дор-строй» отримав в системі «Укравтодору» підряди на суму 514,81 млн грн. «Дор-строй» також є засновником фірми «Юнікобуд», яка в цей же час отримала підряди на ремонт доріг вартістю 357,21 млн грн.

Володимир Демішкан балотується в народні депутати від Партії регіонів по мажоритарному округу №114 в Луганській області. Згідно з декларацією про доходи, поданою ним до Центрвиборчкому, голова державного «Укравтодору» в 2011 році придбав автомобіль Audi-8 об’ємом двигуна 6300 см3, вартість якого склала 1,90 млн грн. При цьому Демішкан задекларував річний дохід у розмірі 5,3 млн грн., з яких лише 97 тис грн. склала зарплата. Решта надійшла від продажу майна та дивідендів. На банківських рахунках Демішкан зберігає 17,94 млн грн.