Донецькі за 137 мільйонів збільшать причал в Феодосійському порту, де затримали хабарника
15.10.2012   //  

ДП «Феодосійський морський торговельний порт» 5 жовтня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Підприємство «Маст-Буд» на реконструкцію причалу №2. Вартість угоди склала 136,51 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Причал №2 розташований на північній стороні Широкого молу. Додаткова територія утворюється насипом з піщаного ґрунту. Загальний  об’єм утворення території складе 99030 м3, зокрема під гідротехнічну конструкцію – 89030 м3, з них 39000 м3 піщаного ґрунту і 50030 м3 щебеневого ґрунту.

Засновниками ТОВ «Підприємство «Маст-буд» (Донецька обл.) є жителька Маріуполю Світлана Беккер та мешканка Запоріжжя Тетяна Бусигіна. «Маст-буд» входить в групу маріупольського бізнесмена Михайла Беккера разом  ТОВ «Мостобудівельне управління «Мостострой» і ТОВ «Гідромеханізація».

Нагадаємо, в липні співробітники СБУ під час отримання хабара у розмірі $2 тис затримали виконуючого обов’язки заступника директора по інвестиціям і фінансовим питанням Феодосійського порту.

«Скориставшись новими можливостями і тимчасовою відсутністю керівника підприємства, він в першу чергу переглянув всі договори, укладені портом з підприємствами останнім часом, і вирішив внести в процес двосторонніх відносин свої корективи. Нововведення полягали в тому, щоб зобов’язати бізнесменів, які працювали з Феодосійським портом, платити близько тридцяти відсотків вартості замовлень в якості «відкату» новому замначпорта», – стверджують в СБУ.

«Заповзятливий спеціаліст» оголосив нові умови роботи одного з бізнесменів, а запорукою успіху спільної діяльності повинна була стати хабар чиновнику. В іншому випадку в.о. замначпорта погрожував знайти інших постачальників послуг, згодних на його вимоги», – повідомили прес-службі СБУ.