Хмельницькі й полтавські податківці за 10 мільйонів замовили розбудову своїх офісів депутатам
12.10.2012   //  

Державні податкові служби у Хмельницькій та Полтавській областях 5 жовтня за результати тендерів уклали угоди на реконструкцію своїх адміністративних приміщень на загальну суму 9,65 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Хмельницька ДПС замовила реконструкцію адмінбудинку по вул.Пилипчука, 17 в Хмельницькому з добудовою до неї п’ятиповерхової будівлі. З’єднають два приміщення через галереєю. Підряд на ці роботи вартістю 5,99 млн грн. отримала ПФ «Діта». Будівництво фінансують з державного бюджету, завершити роботи повинні до кінця 2014 р.

Пропозиція ПФ «Діта» не була найдешевшою на тендері. У конкурсі брали участь ще чотири фірми, зокрема ТОВ «Атоммонтажсервіс» пропонував зробити реконструкцію за 5,72 млн грн. Однак дешевша пропозиція була відхилена, зокрема через те, що не всі сторінки поданих документів були скріплені підписами і печаткою, у довідках про наявність обладнання та працівників не вказано нормативної потреби, не надано копій двох договорів за період 2009-2011 роки, а надано лише п’ять відгуків від клієнтів фірми, не вказана договірна ціна та ін.

Засновником ПФ «Діта» є депутат Хмельницької міської ради від ВО «Батьківщина» Михайло Кіперман.

Полтавська ДПС замовила реконструкцію свого адміністративного будинку з надбудовою мансардного поверху. Вартість угоди склала 3,66 млн грн. У тендері перемогло ТЗДВ «Полтавтрансбуд». Реконструкція фінансується з державного та обласного бюджетів, закінчити роботи повинні до кінця наступного року.

Хто і з якими пропозиціями брав участь у конкурсі окрім «Полтавтрансбуду» невідомо, так само, як невідомі й деталі робіт, оскільки ні протоколу розкриття пропозицій, ні технічної документації на сайті «ВДЗ» досі не опубліковано.

Основними власниками «Полтавтрансбуду» є колишній депутат міськради Олексій Ландар та Валерій Маляренко.