Дві фірми Москаленків розіграли 11 мільйонів на обласну лікарню і мають вже чверть мільярда
12.10.2012   //  

Управління капітального будівництва Кіровоградської облдержадміністрації 1 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «КБК» на реконструкцію трьох корпусів Кіровоградської обласної лікарні вартістю 10,86 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

У корпусі №1 (поліклінічне відділення) передбачені опоряджувальні роботи й часткова заміна інженерних комунікацій. Зокрема в проекті зазначені ремонт та оздоблення, заміна дверних та віконних блоків, влаштування нової підлоги приміщень першого та другого поверхів, ремонт сходових клітин; також ремонт покрівлі, ганку і виконання нового пандусу, та улаштування асфальтобетонного покриття біля поліклініки

У корпусі №3 (приймальне відділення) збираються замінити комунікації  (освітлення, водопровід, каналізація, вентиляція), замінити вікна та двері на металопластикові, стіни викласти плиткою, підлогу – плиткою та лінолеумом. Після ремонту й закупівлі відповідного обладнання в цьому приміщенні планують розмістити діагностичний центр.

У корпусі №5 (опікове відділення) повинні встановити металевий пояс і стягнути тріщини на стінах, замінити віконні блоки, відремонтувати сходові клітини, відремонтувати внутрішні приміщення. Сюди також планують придбати обладнання для влаштування окремої системи вентиляції.

Реконструкцію проводять коштом субвенції з державного бюджету, завершити роботи повинні до кінця цього року.

В тендері також брало участь ТДВ «Інтерресурси», яке входить до складу засновників переможця тендеру ТОВ «КБК». Ці компанії контролюється колишнім головою міськвиконкому Кіровограду Миколою Москаленко (1986-1989 рр) і його сином Кирилом: Москаленко-молодший має 99% «КБК», а в «Інтерресурсах» він разом з батьком володіють 96% статутного капіталу.

Раніше ці дві компанії вже розіграли між собою 3,84 млн грн. на ремонт усипальниці родини Раєвських. За останні півтора роки ТОВ «КБК» і ТДВ «Інтерресурси» разом отримали підрядів на 227,70 млн грн.