Квартири для СБУшників за 390 мільйонів збудують значно дешевше, ніж соціальне житло на Троєщині
10.10.2012   //  

Департамент господарського забезпечення СБ України 2 жовтня уклало угоду з ТОВ «БК «Азур груп» на будівництво житлових будинків з об’єктами обслуговування населення та паркінгом по вул.Онуфрія Трутенка, 3 у Голосіївському районі м.Києва. Вартість угоди склала 390,40 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

До кінця 2016 року потрібно збудувати кілька житлових секцій рядом з існуючою забудовою, яку здійснювало ТОВ «УМК» (все, що збудовано і потрібно зробити ще – тут).

Згідно з протоколом розкриття пропозицій, вартість будівництва становить 4 998 грн. за квадратний метр. Це значно дешевше, ніж замовлене компанії «Азур груп»  будівництво соціального житла по вул.Милославська (Троєщина, Київ) за 320 млн грн. по 7,5 тис грн. або $940 за квадратний метр.

Засновником «Азур  Груп» зі статутним фондом 360 тис грн. є ТОВ «Київська житлово-будівельна компанія», котру в свою чергу заснували киянка Надія Ярош та житомирянин Віктор Пузійчук. З березня цього року, коли «Азур груп» вперше виграло державний тендер, вона отримала підряди на суму 881,21 млн грн. Компанія «КЖБК» почала вигравати державні тендери ще в 2008 році, отримавши з того часу 604,58 млн грн. «КЖБК» перестало перемагати в тендерах після появи «Азур груп».

Докладніше про закупівлю тут.