Знайшлась ще одна коштовна цяцька, непотрібна після Євро-2012. Тепер на «Олімпійському»
08.10.2012   //  

У компанії «Київстар» поки немає потреби у використанні інфраструктури, побудованої компанією «ЕСУ» (власник «Укртелекому») на НСК «Олімпійський». Про це «proIT» повідомили в прес-службі «Київстар».

«Що стосується інфраструктури, побудованої «ЕСУ» на «Олімпійському», то потреба в ній може з’явитися тільки в тому випадку, якщо мобільний трафік на стадіоні знову значно зросте», – повідомили в компанії.

При цьому в «Київстарі» запевняють, що встигли істотно наростити місткість власної мережі поблизу стадіону й можуть самостійно справлятися з піковими навантаженнями під час матчів.

Озвучену в ЗМІ суму, яку «ЕСУ» хоче за використання своєї мережі на «Олімпійському» – 200 тис. грн. на місяць з кожного оператора – в компанії вважають значно завищеною.

Раніше гендиректор «МТС-Україна» Іван Золочівський розповів «proIT», що оператор отримав пропозицію від «ЕСУ» заплатити за зв’язок на «Олімпійському». Але у компанії зараз немає необхідності брати в оренду цю мережу, так як таких пікових навантажень, які були під час чемпіонату, вже немає.

В травні Національний спортивний комплекс «Олімпійський» коштом держбюджету замовив ТОВ «Центр Глобальних Повідомлень Україна» програмні послуги зі створення електронної системи інформування гостей Євро-2012 вартістю 1,95 млн грн. Дані про суть цієї системи не повідомлялись.

Засновником ТОВ «Центр Глобальних Повідомлень Україна» є швейцарська компанія АТ «Глобал Мессідж Сервісез». З 2006 року до складу правління швейцарської фірми входить одесит Ілля Солодовський, який в 2011 році був введений до наглядової ради «Укртелекому». Він також є директором ТОВ «ЄСУ», через яку проводилась приватизація «Укртелекому». Також Солодовський є співвласником ТОВ «Садове товариство «Нові лісники» разом з Ігорем Зіміним та Георгієм Дзеконом, керівником «Укртелекому», який проводив приватизацію державної компанії і зараз також входить до наглядової ради «Укртелекому».

Нагадаємо, після Євро-2012 не використовуються повною мірою термінал «Д» в аеропорту «Бориспіль» і стадіон у Львові.