Донецьким лікарням коштом держбюджету роздадуть 470 автівок від Васадзе. Це рекорд
08.10.2012   //  

Головне управління охорони здоров’я Донецької облдержадміністрації 26 вересня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ «Донецьк-Авто» на придбання 470 спеціалізованих легкових автомобілів для закладів охорони здоров’я Донецької області. Вартість угоди склала 46,51 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Автівки по 99 тис грн. закуповують за рахунок субвенції з державного бюджету. Отримати ці машини медичні заклади повинні до кінця  року.

У чому саме полягає «спеціалізованість» легкових автомобілів невідомо, особливих технічних специфікацій їхній опис у технічній документації закупівлі не містить, конкретна марка також не вказана.

У тендері брали участь ТОВ «Богдан-Авто Донецьк» з групи міністра економ розвитку Петра Порошенка і ТОВ  «АвтоЦентр-Київ», яке належить кільком угорським компаніям. Пропозиції обох учасників були відхилені у зв’язку з невідповідністю їхніх пропозицій технічним вимогам закупівлі. Цінові пропозиції цих двох фірм невідомі, оскільки протокол розкриття на сайті «ВДЗ» не опубліковано.

ПАТ «Донецьк-Авто» належить «Українській автомобільній корпорації» народного депутата Таріела Васадзе (Партія регіонів).

Раніше управління охорони здоров’я Донецької ОДА придбало 237 велосипедів з відкритою рамою по 1190 грн./шт. Також 360 медичних автомобілів придбали для закладів охорони здоров’я Дніпропетровщини. Аналогічних закупівель автомобільної техніки цього року не проводили в жодних інших регіонах України.