«Приватівці» отримали майже 200 мільйонів на перинатальні центри Януковича
04.10.2012   //  

Управління капітального будівництва Запорізької облдержадміністрації 28 вересня уклало угоду з ТОВ «Рубікон-Трейдінг» на реконструкцію Запорізького обласного перинатального центру вартістю 53,70 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Реконструкцію проводять за кошти обласного бюджету, роботи мають завершити до червня 2013 р. Що саме планують зробити в ході реконструкції – невідомо, оскільки технічна документація на сайті «ВДЗ» відсутня.

Тендер проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника». Нагальну потребу у здійсненні закупівлі  та неможливість дотримання строків для проведення процедур конкурсних торгів обґрунтовують особливими соціальними обставинами в регіоні, а саме нестабільною ситуацією з показниками малюкової (у т.ч. неонатальної) та материнської смертності, зафіксовані в регіоні показники останньої на дві третини вищі за загальнонаціональні.

В рамках нацпроекту Віктора Януковича «Нове життя» по будівництву перинатальних центрів «Рубікон-Трейдінг» має підряди на будівництво лікарень в Запоріжжі та Дніпропетровську на загальну суму 188,42 млн грн. Вартість будівництва перинатального центру в Дніпропетровську сягає 134,72 млн грн. При цьому наприкінці 2011 року обласна прокуратура порушила справу стосовно посадових осіб «Рубікон-трейдингу» через завищення обсягу і вартості робіт, виконаних в 2011 році. Однак і після цього фірма продовжувала отримувати підряди на додаткові роботи.

Загалом «Рубікон-трейдінг» з 2008 року виграв державні тендери на 285,02 млн грн. Також фірма була генпідрядником будівництва єврейського центру «Менора» в Дніпропетровську, яке велось на гроші одного з лідерів групи «Приват» Генадія Боголюбова.

Засновниками ТОВ «Рубікон-трейдінг» є Галина Лопатко, Григорій Козинський, ТОВ «Техносервіс» і ТОВ «Приват-фінанс».