Банк Юри Єнакіївського терміново закредитував свій держкомбінат для виплати зарплати робітникам
03.10.2012   //  

ДП «Лутугинський науково-виробничий валковий комбінат» 28 вересня уклало угоду з ПАТ КБ «ТК Кредит» послуги з надання лінії постійного кредитування з вільним поверненням. Вартість угоди склала 3,16 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Кредит отримано строком на 30 місяців, дані щодо його розміру та процентної ставки не оприлюднено.

Торги проведено за неконкурентною процедурою «закупівля в одного учасника», що пояснюється виникненням особливих економічних та соціальних обставин. А саме кредит потрібен «для недопущення порушення вимог колективного договору та Кодексу України про працю,  для повної та своєчасної виплати заробітної плати працівникам підприємства».

Основним акціонером банку «ТК Кредит» є ПАТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Нові технології» – одна з основних управляючих структур народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка. Директором фонду є бізнес-партнер Іванющенка Іван Аврамов.

Наприкінці 2011 року Господарський суд Донецької області зобов’язав Лутугинський держкомбінат погасити борги у розмірі 85 млн грн. перед приватними підприємствами «Ставр», «Лідер» та «Об’єднаною вантажотранспортною компанією», які входять в бізнес-угрупування Іванющенка. Після цього основу масу тендерів комбінату почали вигравати компанії з групи Іванющенка (докладніше тут).