Аби встигнути до виборів в швидкісний трамвай на Троєщині закопають ще 127 мільйонів
03.10.2012   //  

Малюнок kp.ua

Комунальне підприємство з питань будівництва житлових будинків «Житлоінвестбуд-УКБ» міста Києва 25 вересня уклало угоду з ТОВ «БК» Азур  Груп» на завершальні будівельні роботи на трамвайній лінії Троєщина-Петрівка вартістю 126,75 млн грн. По це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про реконструкцію трамвайної ліній та її добудову в систему легкого рейкового транспорту на житловому масиві Троєщина від вул. Милославської до пересадочного вузла на міську кільцеву електричку.

В чому саме полягають завершальні роботи – невідомо, оскільки технічна документація на сайті «ВДЗ» відсутня. Будівельні роботи фінансуються з державного та міського  бюджетів, завершити їх повинні вже до кінця жовтня, коли в Україні пройдуть парламентські вибори.

Тендер проведено за неконкурентною процедурою «закупівля в одного учасника». Нагальну потребу у здійсненні закупівлі  та неможливість дотримання строків для проведення процедур конкурсних торгів обґрунтовують розпорядженням КМДА від 11 вересня цього року, в якому йдеться про необхідність завершити проектування та самі роботи до 7 жовтня. Чому новим підрядником обрано саме «Азур Груп», не пояснюється.

Першим генпідрядником в квітні цього року було обрано ТОВ «Центрспецмонтаж-7», якій замовили на будівництво трамвайної лінії вартістю 184,98 млн грн. Лінію мали відкрити до Дня Незалежності 24 серпня, однак заступник голови КМДА Михайло Кучук повідомив, що будівельники не встигли через великий обсяг робіт, не врахований проектантами. Проектні роботи вартістю 6,31 млн грн. виконувало МПП «Елтранс», засновником котрого є член-кореспондент Академії будівництва України Віктор Рєзніков.

Засновником «Азур  Груп» зі статутним фондом 360 тис грн. є ТОВ «Київська житлово-будівельна компанія», котру в свою чергу заснували киянка Надія Ярош та житомирянин Віктор Пузійчук. З березня цього року, коли «Азур груп» вперше виграло державний тендер, вона отримала підряди на суму 490,81 млн грн. Компанія «КЖБК» почала вигравати державні тендери ще в 2008 році, отримавши з того часу 604,58 млн грн. «КЖБК» перестало перемагати в тендерах після появи «Азур груп».