Фірма Юри Єнакієвського для початку отримає 63 мільйони на сміттєзвалище під Запоріжжям
27.09.2012   //  

КП «Управління Капітального будівництва» м.Запоріжжя 18 вересня за результатами тендеру клало угоду з ТОВ «Карпатибудінвест» на будівництво полігону твердих побутових відходів № 3 вартістю 63, 21 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Полігон  будуватимуть на землях Сонячної селищної ради Запорізької області. Роботи фінансуються з  державного та місцевого бюджетів, завершити їх мають до 2015 р.

Угоду поки укладено тільки на першу чергу будівництва. Загалом же будівництво полігону згідно з кошторисом оцінено в 99,82 млн грн.

Засновниками ТОВ «Карпатибудінвест» є ПАТ «ЗНВКІФ «Нові технології» і ТОВ «Фінансова компанія «Лідер» з угрупування народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенко.

Єдиним конкурентом «Карпатибудінвеста» на тендері було ТОВ «АРМ України», різниця між пропозиціями склала 1%. Засновниками «АРМ Україна» є офшор «Сула Ессетс Лімітед»  (Сен-Кітс і Невіс) та українське ПП «Євроадбілднг» – компанія зі статутним фондом 100 грн. заснована киянином Олегом Радюком.

Сміттєвий полігон на землях Сонячної селищної ради збиралися будувати ще в 2006 році. Тоді відповідний тендер Запорізького міськвиконкому на право розробки полігонів твердих побутових відходів (ТПВ) виграло місцеве ТОВ «Ольф», директором і засновником котрого є депутат Запорізької облради Сергій Ольшанський, на той час від Блоку Наталі Вітренко, а зараз – від Партії регіонів.

Землю під будівництво виділили в 2007 р. попри протести місцевих мешканців стосовно того, що сміттєзвалище збираються влаштувати менш, як за кілометр від житлових будинків.

Однак невдовзі рішення про виділення землі було призупинено.  Голова Запорізької райради тоді пояснив це тим, що існував певний договір з розташованим неподалік від спірної ділянки горілчаним  заводом «Хортиця»  Євгена Черняка: «Ми віддали б землю. Але ж договір був з «Хортицею». Вони пообіцяли перерахувати 1 млн. грн. Гроші на соціальний розвиток отримано і землю виділили».

В 2010 році після перемоги Віктора Януковича на президентських виборах Євген Черняк мав проблеми з новою владою. Йому не вдалось знайти спільну мову з впливовим бізнесменом Євгеном Анісімовим, якого вважають представником Юрія Іванющенко в Запоріжжі.