Розбудова карпатської дачі Януковича подорожчала до 211 мільйонів через будиночок для охоронців
26.09.2012   //  

Головне управління регіонального розвитку та будівництва Івано-Франківської облдержадміністрації 25 вересня уклало угоду з ТОВ «УНР ПІБ» на будівництво корпусу для супроводжуючих осіб в державній резиденції «Синьогора» в селі Гута Богородчанського району. Вартість угоди склала 23,80 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Роботи мають бути виконані до кінця цього року. Торги проведено за процедурою закупівлі «в одного учасника» через терміновість будівництва та незадовільний стан державної резиденції «Синьогора». Також обираючи неконкурентну процедуру закупівлі в ОДА посилаються на необхідність «уникнення негативних наслідків, пов’язаних із невиконанням доручень Уряду та реалізації державних програм».

Київська компанія «УНР ПІБ» Андрія Бондарця та Володимира Простітова була обрана генпідрядником розбудови президентської резиденції в Прикарпатті в серпні минулого року. З того часу фірма зі статутним капіталом 34 тис грн. отримала підряди на розбудову «Синьогори» на суму 157,13 млн грн. – 85,97 млн грн. на реконструкцію головного корпусу резиденції з інженерним блоком, 47,37 млн грн. на гостьовий будинок і тепер ще 23,80 млн грн. на будинок для супроводжуючих осіб. Окрім цього ДО «Резиденція «Синьогора» за 54,03 млн грн. наймало підприємство «Гарант» Львівської обласної організації УТОГ для реконструкції інженерних мереж. Відтак за один рік в розбудову «Синьогори» вкладено вже 211,16 млн грн.

Нагадаємо, в серпні 2011 року Державне управління справами також розпочало реконструкцію державних резиденцій в Форосі та Масандрі. Протягом року на розбудову кримських резиденцій №№ 3, 6, 8, 9 і 10 укладено угоди на 342,67 млн грн.