Одеський порт взяв в борг $80 мільйонів і відразу замовив роботи на майже на мільярд
24.09.2012   //  

ДП «Одеський морський торговельний порт» 14 вересня за результатами тендеру уклало угоди на відкриття невіднолювальних кредитних ліній на загальну суму $80 млн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Порт взяв в борг $18 млн під 12,5% річних у ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України» і $62 млн під 12% річних у ПАТ «Дочірній Банк «Сбербанку Росії».

В тендері також брали участь «Фінбанк», «Дельта Банк» і «ВТБ Банк», які пропонували кредити дорожче від переможців. Однак їх заявки не були допущені до розгляду через претензії до оформлення заявок.

Кредити надаються на 5 років для фінансування інвестиційних проектів, а також рефінансування зобов’язань порту.

Наразі в «ВДЗ» опубліковано оголошення Одеського торгівельного морпорту про проведення тендерів на значний обсяг будівельних робіт, по яким найближчим часом буде укладено угоди з переможцями. Очікуються наступні угоди:

  • 204,57 млн грн. на будівництво 1-ї черги контейнерного терміналу на карантинному молу ДП «ОМТП» за рахунок штучно створеної території. Днопоглиблення операційної акваторії водних підходів ПК контейнерів на Карантинному молу;
  • 15,56 млн грн. на підчистку дна від наносів на внутрішній акваторії Одеського порту та Підхідному каналі;
  • 101,33 млн грн. на комплекс завершальних робіт з будівництва об’єкту «Причал № 1-з для генеральних вантажів на Андросівському молу зі сполученням ДП «ОМТП».

Окрім цих тендерів ОМТП на початку вересня оголосив торги на завершальний комплекс робіт по об’єкту «Будівництво 1-ї черги (гідротехнічні споруди) контейнерного терміналу на Карантинному молу ДП «ОМТП» за рахунок штучно створеної території». За даними «Наших Грошей», в порту розраховують, що вартість цього будівництва може скласти близько 570 млн грн.

Контейнерний термінал на Карантинному молі з 2001 року розвиває німецька компанія «ГПК-Україна».