Тубдиспансер купив томограф за 6 мільйонів, хоча міг і за чотири
18.09.2012   //  

Миколаївський обласний протитуберкульозний диспансер 7 вересня за результатами тендеру уклав з ПрАТ «УМТ» угоду на придбання комп’ютерного томографа вартістю 5,99 млн грн. про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Рентгенівський багатозрізовий спіральний комп’ютерний томограф купують за гроші обласного бюджету. В обласний тубдиспансер у селі Надбузьке Миколаївської області його мають доставити до кінця цього року.

Окрім ПрАТ «УМТ»участь у конкурсі брали ще дві компанії: київське ТОВ «Медгарант» і севастопольське ПП «Акон». Пропозиція останнього була на третину менша за пропозицію «УМТ» – 4,20 млн грн. супроти 5,99 млн грн. Попри те, що єдиним критерієм оцінки пропозицій зазначено ціну товару, в котру відразу входить і доставка його у Миколаївський диспансер, пропозицію «Акона» було відхилено з невідомих причин. Усі документи згідно вимог документації конкурсних торгів учасником також було надано.

Єдиним акціонером ПрАТ «УМТ» з липня 2011 року є словак Андрій Рехак. З того моменту фірма почала регулярно вигравати державні тендери, наростивши свої тендерні здобутки у 2011 році до 150 млн грн., що в шість разів більше у порівнянні з попереднім роком. Загалом з липня минулого року компанія продала українським лікарням та медичним інститутам обладнання на 322,71 млн грн.

Раніше цього року ПрАТ «УМТ» продав «Науково-практичний Центр ендоваскулярної нейрорентгенохірургії НАМН України» рентген за 17 мільйонів, хоча аналог можна було знайти за 7 млн грн.